KYC مخفف عبارت know your customer به معنی احراز هویت مشتری است. KYC یکی از عناصر بسیار مهم برای شناسایی و تایید مشتری در سرمایه گذاری های مالی متمرکز به شمار میرود. موسسات مالی (سرمایه پذیر، اکسچنج ها و...) برای شناسایی افراد، از KYC استفاده میکنند. زیرا در چنین موسساتی میباسیت از پولشویی و رفتارهای مجرمانه جلوگیری شود. بنابراین فرایند احراز هویت قدم اول برای شروع مراحل سرمایه گذاری مالی میباشد.
مقررات بین المللی مالی در حال حاضر تحت تاثیر قوانین سازمان FATF می باشد که شامل قوانین ضد پولشویی نیز است. موسسات مالی موظفند که از این قوانین پیروی کنند.
اجازه بدین در ابتدا با تعریف KYC آشنا شویم و درک کنیم که سیستم های تایید هویت، چطور کار می کند.
KYC چیست؟
همانطور که قبلا ذکر شد، معنی KYC شناخت مشتری یا ارباب رجوع است. KYC یا بررسی KYC یک فرایند اجباری برای شناسایی و تایید هویت مشتری در زمان باز کردن حساب و یا حتی در طول مدت استفاده از آن حساب کاربری میباشد. به طور مثال، زمانی که شما رمز حساب خود را فراموش میکنید، مجدد میبایستی تایید هویت شوید.
اهمیت انجام فرایند KYC چیست؟
KYC راهی برای شناسایی و دسترسی به اطلاعات هویتی مشتریان را برای موسسات مالی فراهم می کند. این امر باعث افزایش سرعت جمع آوری اطلاعات کاربر ، کاهش هزینه و افزایش اعتماد بین نهادهای مختلف میشود.
با استفاده از این رویه، موسسات مالی از واقعی بودن مشتریان خود اطمینان حاصل میکنند و به راحتی میتوانند از پولشویی و فسادهای مالی غیر قانونی جلوگیری کنند.
KYC شامل تایید کارت شناسایی ، تایید صحت چهره ، دریافت اسنادی برای تایید آدرس کاربر و... میباشد.
چه مواردی در KYC رعایت میشود؟
- ایجاد یک چهارچوب برای رفتار های مالی مشتری
- دریافت و تایید اسناد هویتی مشتریان
- تطبیق هویت اسناد هویتی مشتریان با احزاب سیاسی ( در صورتی که شخص مقام سیاسی خاصی داشته باشد، که این روند با نام PEP انجام میشود)
- مشخص کردن میزان ریسک مشتری برای جلوگیری از اعمال تروریستی (مانند سرقت اطلاعات افراد مشارکت کنند، و یا پولشویی و...)